voor en door studenten

Rubi wil cultuurparticipatie bij studenten bevorderen en stimuleren. 
Bij ons kan je je culturele ei kwijt!

 

Lees hier wat de voorzitter over Young Rubi te zeggen heeft: 

 

hi, I’m Rubi

 

Of eigenlijk… ik ben Janten… en wij, wij zijn Young Rubi. We zijn jong, we zijn nieuw, we zijn Rubi en we zijn bovenal cultuur. De Universiteit Antwerpen biedt haar studenten een heleboel manieren aan om cultuur op een betaalbare manier te beleven. Via de MOVE-pas heb je toegang tot de voorstellingen en bezoeken die Rubi voor jou organiseert.

 

Young Rubi is de kersverse adviesraad van Rubi, door en voor studenten. We komen regelmatig eens samen voor de lunch en bespreken het cultuuraanbod van de UAntwerpen. Misschien zie je ons komend academiejaar wel op de campus rondlopen in onze witte T-shirts. Aarzel dan zeker niet om ons aan te spreken want wij zijn er om jouw culturele wensen werkelijkheid te maken.

 

Rubi heeft in Antwerpen een aantal vaste partners zoals AMUZ, Toneelhuis, Arenberg en Antwerp Symphony Orchestra, waardoor je minstens één keer per maand helemaal gratis een voorstelling of een exclusief evenement kan bijwonen. Ooit al een avondje gefeest op klassieke muziek? Het lijkt te zot voor woorden, maar bij Rubi kan je het niet zot genoeg bedenken.

 

Los van deze activiteiten wil Rubi ook het initiatief van studentenverenigingen, cultuurclubs en individuele studenten steunen. Je kan voor elk cultuurinitiatief met je vragen terecht op het bureau van Rubi, gemakkelijk te bereiken via het Kauwenstraatje, de R-blok of de Paardenmarkt.

 

Verder zorgt Rubi ook voor kunst op de campus. Je wandelt dus elke dag langs Rubi, zonder het te weten: in de gangen van de R-blok, de Agora… overal waar je kunst ziet! Het volledige aanbod van Rubi kan je vinden op de website. 

 

Wil je graag je mening kwijt over kunst op de campus of het cultuuraanbod van de UAntwerpen? Laat het ons dan weten, of beter nog: kom bij Young Rubi! Iedereen is meer dan welkom bij ons. Stuur een berichtje of spring eens binnen op het bureau en we zetten met plezier voor jou een stoel bij aan tafel.

 

Veel liefs en hopelijk tot snel!

Janten Versteele
Voorzitter Young Rubi

 

 

Interesse? Neem contact op met Rubi via cultuur@uantwerpen.be of via instagram: rubi_tcf & youngrubi_

Als allereerste in Vlaanderen gooit de Universiteit Antwerpen een flinke dosis poëzie in de mix met haar eigen campusdichter. Zainab Noor el Hejazi beet de spits af in 2018, gevolgd door Esohe Weyden in 2021. In 2024 werd de fakkel doorgegeven aan niemand minder dan Leonie Moreels!

 

De campusdichter strooit maandelijks wat magie met haar pen over het studentenleven en alles wat er zoal gebeurt in de buurt van de universiteit. Alle gedichten verschijnen in onze nieuwsbrief & en op onze nieuwspagina.

 

 

Leer hieronder de voormalige campusdichters kennen en maak ook kennis met de huidige dichter-in-residence: