voor en door studenten

Rubi wil de culturele studentenparticipatie bevorderen en stimuleren. 
Klop maar aan, de deur staat open, bij ons kan je je culturele ei kwijt!

Voor elk wat wils

Wil je graag je talenten tonen op een muziekinstrument? Dan vind je waarschijnlijk aansluiting bij de Antwerpse Studentenharmonie of bij Symphonic City Sounds.

Ben je gepassioneerd door theater en acteren? Dan is er voor jou zeker een plaatsje bij De Bromvlieg of bij De Mimosaurus.

Zing je graag onder de douche en ver daarbuiten? Dan zien ze je ongetwijfeld graag komen bij het Universitair Koor.

 

Je kan al deze culturele studentenverenigingen vinden in onze Cultural Factory: Prinses16 - Prinsesstraat 16, 2000 Antwerpen.

Maak deel uit van de cultuurraad Young Rubi

Engageer je om mee vorm te geven aan het cultuurbeleid en:

  • Breng advies uit over het huidige cultuurbeleid
  • Neem initiatieven op cultureel vlak ter bevordering van de cultuurparticipatievan studenten
  • Organiseer activiteiten 
  • Overleg en breng samenwerking tot stand tussen verschillende culturele actoren

Interesse? Neem contact op met Rubi!
cultuur@uantwerpen.be

Als eerste universiteit in Vlaanderen pakt de Universiteit Antwerpen uit met een campusdichter. Zainab Noor el Hejazi werd de eerste campusdichter in 2018 en in 2021 nam Esohe Weyden de fakkel over.

 

De campusdichter schrijft maandelijks gedichten over het leven op en rond de universiteit.

 

Alle gedichten verschijnen in onze nieuwsbrief en op onze nieuwspagina.

 

Over Esohe Weyden

 

Esohe Weyden (1999) is een spoken word-dichteres, presentatrice en studente Rechten uit Antwerpen die met haar eerlijke pen tracht te verwoorden hoe zij in de dualiteit van haar gedachten en leefwereld op zoek gaat naar verbinding. Gedreven om de juiste woorden te vinden en de meest vloeiende zinnen uit te spreken, is haar enige doelstelling te beschrijven wat we allemaal met ons meedragen.

 

Naast de vele podia die ze reeds beklom (Stadsschouwburg, Vooruit, Pukkelpop, Gentse Feesten, De Roma) is ze ook nog eens de vaste host van Mensen zeggen dingen Antwerpen en Gent. Ze is eveneens een van de stadsreporters voor ATV en brengt voornamelijk kunst en cultuur in de stad in beeld.

 

In 2018 werd ze opgenomen in de auteurslijst van Literatuur Vlaanderen.

 

In 2019 werd ze verkozen tot Laureaat van de Kunst en sleepte ze een van de Cultuurprijzen voor verdienstelijke Deurnenaars in de wacht. Ze werd ook finaliste in het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry 2018 en won daarnaast ook vele lokale poetry slams. 

 

Vanaf 2021 is ze de campusdichter van Universiteit Antwerpen en zal ze ons maandelijks trakteren op een portie pakkende poëzie.

 

campusdichter

 

 

 

 

Foto: Jonathan Ramael