Over Zainab Noor el Hejazi

Sinds Valentijn 2019 heeft de Universiteit Antwerpen als eerste universiteit in Vlaanderen een eigen campusdichter. De eer viel te buit aan Zainab Noor el Hejazi, doctoraatsstudente en onderwijsassistente aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie. Noor Intisar, zoals haar dichterlijk pseudoniem luidt, schreef geregeld gedichten over het leven op en rond onze universiteit.

“Voor mij is poëzie niet slechts woordkunst, maar een kompas dat mij helpt om te navigeren waar ook ter wereld ik me bevind. Zonder poëzie voel ik me verloren. Ik geloof dat alle mensen toegang hebben tot hun (latente) creativiteit, maar ook neigen te denken dat het op een bepaald niveau moet zijn om iets te betekenen. Als ik al een stap kan zetten om voor anderen de drempel te verlagen om creativiteit in hun leven tot uiting te brengen, dan heb ik mijn doel bereikt.”

Ook in tijden van corona biedt poëzie een uitstapje uit de realiteit, een verlichting van zorgen of een kleine glimlach. Ga daarom op zoek online, in boeken of kranten, luister eens bij familie en vrienden of ze een favoriet gedicht hebben, of: waarom niet - maak zelf eens een gedicht.

Bekijk, beluister, ontdek en geniet van 'De Erfenis' van Noor Intisar.