Over Esohe Weyden

Esohe Weyden (1999) is een spoken word-dichteres, presentatrice en studenten Rechten uit Antwerpen die met haar eerlijke pen tracht te verwoorden hoe zij in de dualiteit van haar gedachten en leefwereld op zoek gaat naar verbinding. Gedreven om de juiste woorden te vinden en de meest vloeiende zinnen uit te spreken, is haar enige doelstelling te beschrijven wat we allemaal met ons meedragen. 

Naast de vele podia die ze reeds beklom (Stadsschouwburg, Vooruit, Pukkelpop, Gentse Feesten, De Roma) is ze ook nog eens de vaste host van Mensen zeggen dingen Antwerpen en Gent. Ze is eveneens een van de stadsreporters voor ATV en brengt voornamelijk kunst en cultuur in de stad in beeld.

In 2018 werd ze opgenomen in de auteurslijst van Literatuur Vlaanderen.

In 2019 werd ze verkozen tot Laureaat van de Kunst en sleepte ze een van de Cultuurprijzen voor verdienstelijke Deurnenaars in de wacht. Ze werd ook finaliste in het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry 2018 en won daarnaast ook vele lokale poetry slams. 

Vanaf 2021 is ze de campusdichter van Universiteit Antwerpen en heeft ze ons maandelijks getrakteerd op een portie pakkende poëzie.


esohe weyden

Foto: via Esohe Weyden