hi, I'm Rubi

Rubi staat voor kunst en cultuur in Antwerpen, voor verwonderen en schitteren als een robijn in al haar diverse facetten. Ontdek samen met Rubi het culturele leven op en rond de verschillende campussen. Neem deel aan activiteiten of ga zelf creatief aan de slag. Bewonder, ontmoet en daag jezelf uit! 

activiteiten in de kijker

Hou zeker ook onze maandelijke nieuwsbrief in de gaten voor interessante cultuurtips, nieuwe evenementen en vrijkaarten!

Hedendaagse kunstenaars bewandelen koloniale sporen
UAntwerpen - Campus Middelheim
ZA, 29/05/2021 - 10:00
nieuws
Image
eredoctoraten
31 maart 2021

Campusdichter Esohe Weyden schreef het gedicht 'Ontsnapping' ter ere van prof. dr. Izzeldin Abuelaish, die op dinsdag 30 maart 2021 een eredoctoraat ontving voor Algemene Verdiensten als erkenning voor zijn bijdragen aan de empowerment van jonge vrouwen. Zo kunnen ze changemakers zijn in hun gemeenschap en kunnen ze meebouwen aan een betere wereld in het Midden-Oosten.

Beluister hier het gedicht.


Image
poëziewedstrijd
26 maart 2021

Rubi – The Cultural Factory organiseerde dit jaar voor de vierde maal een poëziewedstrijd voor alle studenten, personeelsleden en alumni van de Universiteit Antwerpen en de AP Hogeschool.

Het resultaat mocht er zijn! Maar liefst 104 gedichten werden ingezonden. Dat waren zeer diverse gedichten, zowel qua vorm als inhoud. Gedichten over het uitdagende coronajaar, over de liefde, persoonlijke anekdotes, wiskunde, herinneringen en nog veel meer.


07 februari 2021

Met veel trots stelt Rubi de nieuwe campusdichter voor!
Esohe Weyden is spoken word-dichteres, presentatrice en studente Rechten aan de UAntwerpen die met haar eerlijke pen tracht te verwoorden hoe zij in de dualiteit van haar gedachten en leefwereld op zoek gaat naar verbinding. Als nieuwe campusdichter zal ze maandelijks een gedicht voor UAntwerpen publiceren. 

Ontdek hier alvast haar openingsgedicht!