Speciaal voor de studenten die met Rubi mee op stap gaan kan je genieten van een heerlijke workshop chocolade tasting!
Chocolate tasting om 18u30:
AMUZ en Coup de Chocolat vinden elkaar in een gedeelde liefde voor ambacht en zintuiglijke perfectie. Terwijl AMUZ het muzikale vakmanschap viert, brengt Coup de Chocolat een even gepassioneerde ode aan de kunst van smaak. Tijdens deze chocoladetasting ontdek je het verhaal achter bean-to-bar: van de oorsprong van de cacaoboon tot het duurzame maakproces, en leer je chocolade proeven met dezelfde aandacht waarmee men naar muziek luistert. De bekroonde, lokaal gemaakte en volledig plantaardige chocolade weerspiegelt dezelfde verfijning die AMUZ in klank zoekt – een eerbetoon aan puurheid, nuance en vakmanschap. Nadien volgt een concert waarin smaak en muziek samen één beleving vormen
Concert om 20u00:
Na het succesvolle Misia tekent het gouden combo Revue Blanche/Katharina Smets opnieuw voor een magisch-realistische reis door duisternis en licht, van afscheid naar nieuw begin. Existentiële vragen als “Hoe ga je om met de dood van een geliefde?” of “Wat betekent het om voort te leven in de aanwezigheid van afwezigheid?” vormen het kloppende hart van deze voorstelling, die het midden houdt tussen concert, hoorspel en klankgedicht. De vier virtuoze musici en de audiokunstenares tasten langs de grenzen van genres en disciplines. Frederik Neyrinck schreef voor hen een partituur op maat, geïnspireerd door Monteverdi’s L’Orfeo: het beklijvende opera-epos waarin de afdaling van de mythische bard naar de onderwereld een metaforische zoektocht naar verlies en verbinding blijkt. In deze poëtische voorstelling vermengen fluisterwolken van sopraan, fluit, altviool en harp zich met woorden over rouw, troost en hoop.