Kevin Van Staeyen

Nieuwjaarswensen

In december vroegen we aan alle studenten en collega's om nieuwjaarswensen voor mekaar in te sturen.
Onze huismuzikant Kevin Van Staeyen ging aan de slag met de originele inzendingen en maakte er een Calypso mee (Afro-Caraïbische muziekstijl, een soort gezongen gazet).

Bekijk hier de Nieuwjaarscalypso

Over Kevin Van Staeyen

Kevin Van Staeyen is wat je noemt een veelkunner, een multipotentialite: zanger, multi-instrumentalist, coach, IT expert en frontman van bijna alle projecten waarin zijn veelzijdigheid kan floreren. Hij neemt met hetzelfde gemak een viool, computermuis of soldeerbout ter hand om te doen wat moet: muzikale en theater werelden creëren, een eigen opnamestudio - inclusief green key - bouwen, een huis compleet verbouwen ... Kortom: Kevin Van Staeyen is een maker. Muziek of een ander project: alles met evenveel liefde.

Vanuit die synergie richtte hij NeoNerd op: een muziekproject dat aanvankelijk zijn leven als nerd bezong. Tekstparels over de planeten, ADHD, de wet van Ohm... maar evengoed de liefde, de eenzaamheid en de dood. Latere nummers klonken rijper en lieten zien en horen hoe een nerd met een scherp gevoel voor rechtvaardigheid de wereld ziet. En ziet dat die mooier kan. Mooier moet. Dat leidde automatisch tot zijn volgende stap: NeoNerd Productions. Een productiehuis dat nummers maakt op aanvraag, improvisatietheater begeleidt, live streaming aanbiedt, animatronics maakt en zoveel meer. Een huis van makers en "nieuwe" nerds met het hart op de juiste plaats.

Je vindt Kevin terug in de volgende projecten :

  • NeoNerd ~ kleinkunst met Philip Masure (gitaar), Paul Zegers (drums) en Kevin Van Staeyen (zang, viool en piano)
  • Le Trio Perdu ~ Gipsy Swing met Jokke Schreurs (gitaar), Chris Mentens (bas) en Kevin Van Staeyen (zang en viool)
  • Inspinazie ~ impro theater en thematische voorstellingen op maat
  • Tziganeurs ~ salonmuziek uit het interbellum met Ruben Appermont (bas), Willy Appermont (piano), Sven Van De Voorde (accordeon en klarinet) en Kevin Van Staeyen (viool)

 

Tekst : Bert Gielen
Mede-veelkunner

www.bertgielen.be