NY Polyphony

Move: New York Polyphony: Muziek voor de passietijd

‘And the sun darkened’

Amuz
Reserveren noodzakelijk
Enkel met MOVE

Over dit concert:

New York Polyphony, geprezen om “zijn rijke en natuurlijke klank, die groter en complexer is dan de som van zijn delen” (National Public Radio), behoort tot de beste vocale ensembles van dit moment. De vier mannen – volgens The New Yorker zangers met een sublieme muzikaliteit en vocale allure – staan garant voor een levendige en overtuigende uitvoering van hun brede repertoire, dat reikt van middeleeuws gregoriaans tot uitdagend hedendaags werk. 

New York Polyphony selecteerde muziek voor de passietijd over de eeuwen heen: van de Franco-Vlaamse componist Loyset Compère (15de eeuw) over de Estse Cyrillus Kreek (1889-1962) tot de hedendaagse componist Andrew Smith (°1970). 

Officium de cruce van Loyset Compère is gebaseerd op een 14de-eeuwse hymne, waarin de episodes van de passie worden voorgesteld in een continu vloeiend muzikaal verhaal: van het verraad van Christus tot Zijn dood en begrafenis. Daarbij aansluitend is Kreeks Taaveti laul – een verklanking van de woorden ‘Mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten’ – een ingetogen gezang. De klaagzang Lamentations of Jeremiah, gecomponeerd door Andrew Smith in opdracht van New York Polyphony, eindigt met een uitdrukking van vertrouwen in Gods rechtvaardigheid. 

 

Meer info: New York Polyphony: Muziek voor de passietijd - AMUZ