hoge mote

Hoge Mote

17.02 & 24.02 / Olympique Dramatique

Toneelhuis
Reserveren noodzakelijk
Enkel met MOVE

Ballyturk van Enda Walsh is een fysieke komedie die om de grote vragen heen draait: leven, dood, macht, het menselijk bestaan, onze vluchtige passage op deze razende planeet.

Twee eerder heel oude kinderen, 1 en 2 genaamd, proberen al spelende een uitweg te fantaseren uit hun dagelijks leven. 3 komt binnen en biedt een ander perspectief, een ontsnappingsmogelijkheid. Alles blijkt/kan anders.
Met Ballyturk staat de Ierse schrijver Enda Walsh (o.a. Disco Pigs, Hunger, Lazarus,..) onmiskenbaar op de schouders van zijn leermeesters Samuel Beckett en Dylan Thomas. Stel u Under Milk Wood voor in een regie van Buster Keaton: een explosie van verbale en fysieke generositeit, een overdaad aan dadendrang en levenslust.

Voor Olympique Dramatique is dit een terugkeer naar een traditie van Ierse, donkere komedies zoals de stukken van Martin McDonagh (The Cripple, The Lieutenant of Inishmore) waarmee hun carrière als jong theatercollectief ooit begon. Tegelijk is het een nieuwe ontmoeting met twee oude meesters. Twee nog jongere oudere kinderen: Jan Decleir speelt mee en Pjeroo Roobjee geeft zijn woorden te leen.

De inschrijving voor deze voorstelling gaat hier van start in januari.