The Golden Stool

The Golden Stool

27-28-29/4: The Story of Nana Yaa Asantewaa

Toneelhuis
Reserveren noodzakelijk
Enkel met MOVE

Tien zwarte danseressen, percussionisten en zangeressen brengen in deze uiterst ritmische, dynamische AfrOpera het onderbelichte verhaal van de War of the Golden Stool.

Gorges Ocloo brengt voor The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa tien zwarte vrouwen samen op de scène: de Zuid-Afrikaanse sopraan Nobulumko Mngxekeza-Nziramasanga en mezzo-sopraan Nonkululeko Nkwinti worden vergezeld door een groep van danseressen, percussionisten en zangeressen. Zij brengen een bijzondere mix van klassiekers uit het westerse operarepertoire, door Ocloo omgetoverd tot een uiterst ritmische, dynamische AfrOpera.
 
Samen vertellen zij het verhaal van de War of the Golden Stool: een historische oorlog in 1900 tussen Groot-Brittannië en het vrouwelijke leger van het Ashantirijk, een etnische groep uit het zuiden van het huidige Ghana waar ook Ocloo zijn roots liggen.

Krijgster Nana Yaa Asantewaa stond aan het hoofd van dit leger en leidde het verzet. Een onderbelicht verhaal uit de Afrikaanse geschiedenis over de kracht van symbolen, de strijd om onafhankelijkheid en vooral: de vrouw die de strijd tot op het einde leidde.

Meer info: hier

Vanaf 3 april kan u hier uw plaats reserveren via Move! 
OP = OP, maar uitschrijvingen kunnen plaatsvinden tot 24 uur voor de voorstelling.